CTRL+D3.000.000 produktů168.760 zákazníků
Přihlásit | Obchodní podmínky | Prodejna Praha | Kontakt | FAQ SK PL EN
SuperStarShop.cz > Nerezerový šunkovar - forma na šunku z nerezové oceli

Nerezerový šunkovar - forma na šunku z nerezové oceli




Kategorie: Šunkovary
Cena bez DPH: 1314 Kč
Cena  s  DPH: 1590 Kč
Dostupnost: Skladem > 5 ks

Poštovné vč. DPH: Platba dobírkou: 109 Kč | Platba předem: 89 Kč | Osobní odběr v Praze: 0 Kč

Připravte si svou domácí šunku!

Popis zboží - Nerezerový šunkovar - forma na šunku z nerezové oceli

Forma na 1 - 1,3 kg domácí šunky
Materiál - potravinářská nerezová ocel matná

Rozměry formy:

  • délka: 18 cm
  • šírka: 11 cm
  • výška: 19,5 cm

Doma vyrobená šunka z Vámi zvolených přísad je:

  • levnější
  • chutnější a voňavější
  • zdravější

Překvapí Vás jak chutná opravdová šunka!

Šunku z českých hypermarkétů často tvoří jen asi 50%-65% masa, převážně strojově odděleného neurčité kvality. Zbytek tvoří voda, sůl, cukr, zvýrazňovače chutí a vůní, aromata, dusitany, fosfáty, škrob, rychlosoli, konzervanty, umělá barviva, stabilizátory, dextróza, glukózový sirup a další různé chemikálie. Většinou obsahuje také nadbytek soli. Výrobci sůl ve velké míře používají, protože prodlužuje trvanlivost šunky. Nadbytek soli není pro tělo vůbec zdravé - zvyšuje krevní tlak a přináší problémy s nadváhou a kardiovaskulárními nemocemi. Stalo se vám, že jste si u řezníka koupili 20 deka šunky, ale než jste ji donesli domů, byl papír rozmočený a místo 20 deka uzeniny jste měli jen 18 deka, protože zbytek byla voda?

Vámi doma připravovaná šunka by mohla být vytvořená například z těchto ingrediencí:

  • 1kg vepřové kýty (může být také králičí, kuřecí nebo krůtí maso)
  • 20 gramů soli
  • 1 dcl vody
  • 1 lžička medu nebo moučkového cukru
  • libovolné koření dle Vaši chutí

Video recept na výrobu domácí šunky z pořadu: Jste to, co jíte - VIDEO.

Při vaření ve formě je důležité držet stabilně teplotu mezi 75-80°C.

Vhodný doplněk pro vaření domácí šunky: Digitální teploměr -50 - 150°C

Postup: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na kousky. Zaleží jen na vás, jak velké budou, mějte ale na paměti, že podle toho bude vypadat „mozaika“ vaší domácí šunky. Přidáme sůl v rozmezí 1,5 až 2 % hmotnosti váhy použitého masa. Pro ochucení přidáme lžičku medu a vše hodně důkladně promícháme. Vzniklou směs přikryjeme potravinářskou fólií, dáme do ledničky a necháme 2 dny uležet. V průběhu této doby je dobré směs ještě jednou důkladně promíchat. Do formy na domácí šunku vložíme mikrotenový sáček (není nutné, lze i bez sáčku) a naplníme ho masovou směsí. Musíme maso důkladně upěchovat, aby se nám šunka po uvaření nerozpadala. Formu naplníme, uzavřeme a postavíme do vhodné nádoby s vodou. Vaříme tak, že 1 kg šunky odpovídá 70 minut přípravy. Aby se voda jen tak táhla, jako když vaříte vývar (cca. při teplotě 75-80° C). Po uvaření necháme domácí šunku vychladnout, vyjmeme ji z formy, krájíme a podáváme

Chci zasílat novinky této katagorie:

Související zboží

Vyhledávání v 3.000.000 produktů



seznamka